Alternatief zaalprogramma 2022

Corona heeft er goed ingehakt in al onze programma’s. Zo ook in de groepen die de zaalproducties voor hun rekening nemen. Er waren oorspronkelijk twee groepen die een voorstelling zouden maken, tegen het einde van de lockdown periode bleef nog één groep over. Omdat er zeker in eerste instantie nog de nodige slagen om de arm moesten worden gehouden is binnen die groep besloten om niet direct weer met een volledig avondvullend stuk te beginnen. Toch was er behoefte om (met elkaar) weer toe te gaan werken naar een moment om op te treden.
Om aan die behoefte tegemoet te komen kwam het Artistiek Cluster met een heel mooie oplossing: we spelen een serie monologen met een gemeenschappelijk motto. Mochten we opnieuw in een situatie van beperkingen komen zou dat natuurlijk heel jammer zijn, de hoeveelheid energie die we daarin zouden steken zou in elk geval veel kleiner zijn.
Onder leiding van Michel Verdaasdonk zijn de spelers zelf gaan schrijven aan in totaal 9 monologen rondom het thema ‘Het Lot’. Iedereen heeft daar zijn eigen saus overheen gegoten en dat heeft geleid tot een mooi programma met 9 lekker afwisselende verhaallijnen. Repetities vinden inmiddels weer volledig live plaats in de vertrouwde zalen van De Lievendaal. Uitvoeringen vinden plaats op 14 en 15 mei. Niet zoals we gewend zijn in een theater of andere locatie, maar bij één van onze leden thuis. Met de sterk verkorte voorbereidingstijd was het boeken van een zaal een behoorlijke uitdaging. De gastvrijheid van het lid en diens gezin kwamen dus prima van pas en worden zeer op prijs gesteld. Het huis is behoorlijk groot, maar natuurlijk geen Parktheater. Er is beperkt plaats, dus we zullen ook een beperkt publiek kunnen uitnodigen. De spelers zullen zelf de uitnodigingen voor de voorstellingen verspreiden.
Op de foto een weergave van een van de repetities

20220406_202514

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *