De getemde Feeks

We zijn druk bezig met repeteren voor niet één, maar maar liefst twee theatervoorstellingen!! Eén daarvan wordt geregisseerd door Reem Wittenbols, die daar een mooi stukje tekst over schreef:

De Getemde Feeks – Arienstoneel

Twee zussen, Bianca en Katharina, wonen bij hun rijke vader Baptista in Padua. Bianca, lief en jong, Katharina, weerbarstig en onhandelbaar. Hun vader bepaalt dat Bianca niet mag trouwen voordat Katharina een man heeft, waarop twee aanbidders van Bianca het plan opvatten Katharina aan de man te helpen.
Zij vinden de lompe Petruchio bereid met Katharina te trouwen, eerder nog om de bruidsschat. Bij hun eerste kennismaking valt Katharina in de smaak, omdat ze grof in de mond is en hem veel weerwoord biedt. Petruchio is vast van plan de feeks te temmen en stelt alles in het werk om haar tot een volgzame echtgenote te kneden.
Deze komedie is een bewerking van het gelijknamige stuk van William Shakespeare (rond 1590). Hierin wordt de positie van de vrouw ten opzichte van de man aan de kaak gesteld. In die zin is het stuk nog steeds actueel. In deze uitvoering komen ze er misschien wel beter uit, zowel de man als de vrouw, en dat het huwelijk eerder een uitkomst is dan een zware last.

Voorstellingen:
TAC 24,25, 26 mei 2019

Spel:
Maayke Klabbers
Ard van Kessel
Jan de Becker
Adrianne Smulders
Marjo Dankers
Martijn vd Kerkhof
Jacco van Asten
Martijn Klabbers

Regie en bewerking:
Reem Wittenbols

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *