2009 – Het geheugen van water

2009 – “Het geheugen van water” van Shelagh Stephenson

Een moeder staat bij het raam van een oud landhuis ergens aan de Engelse kust. Ze haalt herinneringen op met één van de dochters. Het is een droom. De moeder is zojuist overleden.
Haar drie dochters Teresa, Mary en Catharina zijn teruggekeerd naar het ouderlijk huis op de dag voor de begrafenis. Zij worden opnieuw met elkaar en met hun gezamenlijk verleden geconfronteerd. Oude herinneringen worden opgehaald, maar blijken voor elk van hen verschillend. Dit leidt tot een constant bekvechten. De drie zussen hebben hun gezamenlijk verleden op hun eigen manier geïnterpreteerd.

Het Ariëns Toneel schetst met deze tragikomedie een prachtig portret van drie verschillende vrouwen, die in hun onvermogen om gelukkig te zijn worstelen met schuldgevoelens, onderlinge verwijten en moeizame relaties. Op het doodsbed van hun moeder komt het tot openhartige gesprekken vol scherpe dialogen en tere emoties. In het zoeken naar troost, in het verlangen naar liefde en in het oprakelen van de meest verschrikkelijke gebeurtenissen en geheimen uit het verleden worden op een fascinerende manier menselijke tragedie en intelligente humor met elkaar verweven.

Regie: Elly Nietvelt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *