2017 – Imperium / Over de man die weet hoe je de ware kunt vinden

Voor het eerst speelde Ariëns Toneel dit seizoen twee zaalvoorstellingen op één avond. Ons ledenbestand is inmiddels zo gegroeid, dat we als experiment met twee verschillende groepen, op een voor ons nieuwe locatie, een avond theater wilden verzorgen. Uit de reacties van ons publiek én uit het enthousiasme van beide spelersgroepen mogen we het experiment als geslaagd beschouwen.

Op de twee middelste weekenden van mei werd  Broeinest op Strijp S omgebouwd tot een theater met twee zalen. Onder regie van Reem Wittenbols werd eerst “Imperium” ten tonele gevoerd. Een King Lear bewerking, waarin het familie-vastgoedbedrijf van Regina wordt verdeeld over haar drie dochters. Een verdeling die al snel resulteert in een nietsontziende strijd om de werkelijke macht in het Imperium van Regina. Shakespeareaanse intriges waren niet van de lucht en die eisten dan ook de nodige slachtoffers.  Indringend spel, met het publiek letterlijk op de lippen van de spelers bracht groot enthousiasme van de toeschouwers teweeg. “Imperium” werd gespeeld door José de Rijks, Jan De Becker, Maayke Klabbers, Sanne Vervoort, Petra Rijkers, Ineke van de Luijtelaer, Martijn Klabbers en Marjo Dankers.

Na een korte pauze maakte de groep onder leiding van regisseuse Cindy Wismeijer zijn opwachting. In het door Cindy geschreven “Over de man die weet hoe je de ware vindt” gaat Etienne op zoek naar de vrouw die aan al zijn eisen voldoet. Dat hij dit doet aan de hand van een door hemzelf samengestelde vragenlijst én dat daarbij allereerst een dame uit het publiek wordt gevraagd naar haar antwoorden, zorgt voor grote hilariteit. Alle bezoekers van de Lunchroom waar het stuk zich afspeelt, beginnen zich steeds meer te bemoeien met én te geloven in de missie van Etienne. Ten slotte zou succes voor Etienne wel eens kunnen betekenen, dat ze zelf ook nog mogen hopen op een beetje geluk. De missie van Etienne gaat, ondanks ieders grote inzet, op het nippertje verloren. Gelukkig is de grootste glimlach aan het eind die van Etienne zelf.  “Over de man die weet hoe je de ware vindt” werd gespeeld door Mariëlle van den Hurk, Martin Koenen, Wilma Bogers, Corné van Overveld, Ingrid van der Heijden, Geertje Cornelissen, Betsie van der Vliet, Maria Savelberg, Niki Put en Reem Wittenbols.

Broeinest was op die twee weekenden ons ‘thuis’. De inspanning om er een theater van te maken was aanzienlijk, het resultaat van die inspanningen en het succes van twee prachtige voorstellingen waren ze meer dan waard.

 

Foto’s van Lucien Brouns

735 746 749 757 781 793 796 821 917 941 971 973 981

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *