2018 – De Bruiloft / Het warm onthaal

Op 25, 26 en 27 mei en 1, 2 en 3 juni heeft Ariëns de voorstellingen De Bruiloft en Het Warm Onthaal gespeeld. We waren te gast in Buurtcentrum FAB28, dat was omgebouwd tot een (warme) theaterzaal. De voorstellingen werden druk bezocht ondanks het zomerse weer.
 .
Allereerst was de groep onder leiding van regisseur Reem Wittenbols aan de beurt. In De Bruiloft, dat speelt in het Rusland van pakweg 100 jaar geleden,  volgen we de ‘feestelijkheden’ naar aanleiding van een huwelijk. De lamlendige vader en moeder hebben eindelijk voor hun derde dochter een kandidaat gevonden en dochterlief is het met de gevonden bruidegom hartgrondig niet eens. Om de Russische vergane glorie te verhullen is er zelfs een heuse generaal uitgenodigd. Er valt weinig te vieren: het draait ten slotte allemaal om de bruidschat. Het publiek krijgt volop gelegenheid tot leedvermaak om de menselijke onhandigheid.
Gespeeld door: Geertje Cornelissen, Marjo Dankers, Hanno Monshouwer, Nellie Fiedler, Maayke Klabbers, Martijn Klabbers, Martijn van de Kerkhof en Adrianne Smulders
 .
Na de pauze werd het door Cindy Wismeijer geschreven en geregisseerde Het Warm Onthaal ten tonele gevoerd. De gelijknamige daklozenopvang wordt geconfronteerd met het stopzetten van de subsidie: eerst moet er een dokter worden gevonden voor de broodnodige medische verzorging van de daklozen. En gelukkig wordt die ook gevonden: geschorst in het ziekenhuis vanwege een door cocaïne ondersteunde operatie heeft de dokter de eerste vier weken toch niets anders te doen. Maar die dokter moet wel voor vast in dienst komen. Alles wordt uit de kast getrokken om het de dokter naar de zin te maken en hoewel het op het einde nog bijna mis gaat, kan het publiek de daklozenopvang met een gerust hart verlaten: de dokter blijft en de inderhaast opgedoken gemeente ambtenaar verschaft weer de broodnodige subsidie.
Gespeeld door: Wilma Bogers, Maria Savelsberg, José Derijks, Ard van Kessel, Anita van der Heijden, Mariëlle van den Hurk, Ingrid van der Heijden, Betsie van der Vliet, Martin Koenen, Toon Bosmans en Corné van Overveld.
.
(klik op de foto’s voor een vergroting)
bruiloft01 bruiloft02 bruiloft03
toneel01 toneel02 toneel03

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *