2023 – Drie hoge hoeden

Door een onverwachte ontmoeting van de kleinburgerlijke Dionisio met de energieke variétédanseres Paula in een tweederangs hotel, wordt deze aanstaande bruidegom een voor hem onbestaanbare wereld ingetrokken. Laverend tussen droom en werkelijkheid, beleven ze samen, omlijst door een bont gezelschap van artiesten, overbezorgde Donna’s en ongure types, een ongekende en bitterzoete nacht en groeit het verlangen naar een andere richting. Bij het ochtendgloren moet duidelijk zijn wat het wordt: krabben eten op het strand of voor altijd een gebakken ei bij het ontbijt. Maar valt er te kiezen?

Met ‘Drie Hoge Hoeden’ verwierf Miguel Mihura in 1952 grote bekendheid door de introductie van het absurdisme in het conservatieve Spaanse theater. Een verhaal over liefde, de prijs van geluk en onbereikbare dromen, maar ook over een vloekend paard, zandkastelen en genummerde muizen.

Check in bij dit hotel, beleef deze alles ontregelende nacht mee als een echte Bohemien en ontsnap daarmee, al is het maar voor even, aan slap sentiment en hyperaciditeit.

Spel: Ard van Kessel, Corné van Overveld, Hanno Monshouwer, Jan de Becker, Janneke Pastoors, Jolijn de Jongh, Josephine Heijmen, José Derijks, Maayke Klabbers, Maria Savelberg, Miko van Kessel, Petra Pernot.
Regie: Hariëtte Pijnenborgh
Licht: Rob Bügel

2 reacties:

  1. Jeroen Michels

    Drie hoge hoeden.
    Mooi toneelstuk, voortreffelijk spel, goede tekstbeheersing en mooie regie. Kortom een theaterproduktie om trots op te zijn. Heel veel toi toi toi voor het uitverkochte vervolg.
    Dankjewel Ariens. Anneke en Jeroen Michels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *