Afscheid van Kees van Overveld

kees
Met gevoelens van diep verdriet delen wij mee dat op dinsdag 16 december 2014 ons lid Kees van Overveld is heengegaan. Kees overleed in alle rust nadat in november bij hem een ongeneeslijke hersentumor was vastgesteld. Kees was net 57 jaar geworden.

Kees was lid sinds 2009 en acteerde 5 jaar op een rij in de zaalproductie van het Ariëns Toneel. In die jaren toonde hij zich een verscheiden speler. De rollen die hij op de planken bracht, waren zo verschillend dat we jaar na jaar Kees zagen groeien als speler. Hij pakte elke rol op met een grote nieuwsgierigheid en speeldrift. Op zoek naar zijn invulling discussieerde hij met de regisseur, filosofeerde hij met de spelers en probeerde hij uit tot het echt goed was. Met recht kunnen we zeggen dat het Ariëns Toneel één van haar beste spelers verliest.

Kees betekende echter meer voor onze vereniging. Hij werkte met het Artistiek Cluster ons artistiek beleid uit. Hij initieerde en bouwde de samenwerking met onze zustervereniging Philips Toneel op. Die samenwerking mondde uit in de Sinterklaasvoorstelling die we nu al een paar jaar gezamenlijk brengen. Kees schreef en regisseerde die voorstelling ook. Ook schreef hij vele teksten voor “Bloedlijn”, het stuk dat we in 2011 brachten. Hij bracht Tijn mee die voor de muzikale omlijsting zorgde. Kees heeft zijn vele talenten ten volle benut bij het Ariëns Toneel.

Maar bovenal zullen we ons Kees herinneren als de goedheid zelve. Bij Kees voelde je je altijd op je gemak. Hij had aandacht voor je, dacht met je mee, luisterde, filosofeerde, alles vanuit een vanzelfsprekende vriendelijkheid die nooit gespeeld of onecht was. In Kees zat geen kwaad. Daarom voelt het hard en oneerlijk om hem te moeten laten gaan.

We wensen Lia en Ineke veel sterkte met dit verlies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *